בעולם שבו השימוש במכשיר הנייד הפך להיות חלק בלתי נפרד מחיי היום יום של כל אחד מאיתנו, האפליקציות המותקנות במכשיר הנייד תופסות חלק מרכזי יותר ויותר בשגרת היום שלנו. הסיבה לכך ברורה: אפליקציות משפרות בצורה משמעותית את חווית השימוש שלנו בשירותים שונים, מציעות לנו פונקציונליות מתקדמת, והן גם נמצאות שם, על גבי מסך הטלפון הנייד החכם שלנו, וממתינות להפעלה, מבלי שנצטרך לחפש ולאתר אותן.
בין אם מדובר בתהליך פיתוח אפליקציות אנדרואיד, ובין אם מדובר בתהליך פיתוח אפליקציות IOS – שתי הפלטפורמות העיקריות בהן מותקנות ורצות אפליקציות – ישנה חשיבות גדולה בהבניית תהליך סדור של אפיון ופיתוח. תהליך כזה מבטיח שבסופו של יום הלקוח יקבל את האפליקציה שביקש, שהיא תעבוד היטב וללא תקלות, שתהיה גמישה לשינויים ולפיתוחים עתידיים, ושתשמור על בטיחות השימוש ועל פרטיות הלקוח.
אנחנו, ב – Digibuzz – סוכנות הדיגיטל הטובה בישראל, נשמח להעניק לכם שירות מעולה, ולסייע לכם ליצור את האפליקציה הבאה שלכם. בין אם אתם יזמים מתחילים, ובין אם מדובר בעסק שמציע שירותים באופן שוטף לקהל יעד גדול ומגוון, אצלנו תוכלו למצוא את אנשי המקצוע הטובים ביותר שילוו אתכם, יקשיבו לצרכים שלכם, וכמו בקסם – יפתחו עבורכם את האפקליקציה שתזניק אתכם קדימה בכל הקשור לשירות המוצע ללקוח. הניסיון הרב שצברנו בפיתוח אפליקציות מכל הסוגים ולכל הפלטפורמות, מאפשר לנו להיות בטוחים שתקבלו מאיתנו את השירות הטוב ביותר.
לפני שנתאר את השלבים השונים בבנית אפליקציה, בואו ננסה להבין אילו יתרונות מספק פיתוח אפליקציה לבית העסק.
היתרונות של פיתוח אפליקציה לעסק
לפיתוח אפליקציה ישנן חלופות מגוונות, ובחלק גדול מן המקרים, זולות יותר מאשר הפיתוח עצמו. יחד עם זאת, בית עסק שמשקיע בפיתוח אפליקציה, יכול ליהנות ממגוון רחב של יתרונות:
מהירות תגובה ופשטות התפעול
ביחס לאלטרנטיבות אחרות, כמו גלישה באתר מותאם למובייל או באתר רספונסיבי, חווית השימוש באפליקציית נייטיב מאפשרת ללקוח בקצה שימוש טבעי, מהיר, ופשוט לתפעול.
שימוש בפונקציונליות של המכשיר
אחד היתרונות המרכזיים בפיתוח אפליקציה הוא היכולת שלה להתממשק לפונקציות שונות שמותקנות במכשיר הנייד, כמו מצלמה, מיקרופון, רשימת אנשי הקשר, יכולות זיהוי מתקדמות ושירותים רבים אחרים.
התממשקות לאפליקציות אחרות
אפליקציה המפותחת למכשיר הנייד יכולה לאפשר לכם חיבוריות מול אפליקציות אחרות אשר מותקנות במכשיר. בתצורת עבודה זאת, תוכלו להרחיב את סל השירותים המוצע ללקוח בקצה.
שימושיות גם כאשר המכשיר מנותק
שימוש באפליקציה מאפשר, במקרים מסוימים בהם האפליקציה תומכת בכך, לעבוד גם במצב לא מקוון. דוגמאות לכך ניתן למצוא בשירותי סטרימינג כמו יוטיוב וספוטיפיי, שמאפשרים צפיה והאזנה לשירים גם כאשר המכשיר מנותק מן הרשת. פונקציונליות זו באה לידי ביטוי במיוחד כאשר אתם נמצאים באזורים ללא קליטה סלולרית איכותית.
זמינות על גבי מסך הסמארטפון או הטאבלט
אפליקציה, בניגוד לכל שירות אחר, מופיעה שם בצורה של אייקון המונח על מסך הטלפון שלכם, בין אם אתם מחפשים את השירות שהיא מציעה ובין אם לא. האופן שבו מותקנת ומוצגת אפליקציה למשתמשים שלכם, מאפשר לכם לעודד אינטראקציות של המשתמשים עם השירותים שאתם מציעים, להציג לגולשים נוטיפיקציו שונות ועוד.
כיצד נראה תהליך של אפיון ופיתוח אפליקציה לבית העסק?
על מנת שתוכלו להפיק את המירב מתהליך פיתוח האפליקציה לעסק שלכם, ולייצר תהליך אפקטיבי שיחסוך לכם עלויות מיותרות, כדאי מאוד לשמור על תהליך סדור ומתועד של שלבי הפיתוח השונים. הנה השלבים העיקריים, אם כן, בפיתוח אפליקציה:
הגדרת מטרות ויעדים מדידים
בשלב זה תצטרכו להגדיר מה אתם רוצים, למעשה, להשיג באמצעות פיתוח האפליקציה: האם אתם מעוניינים לשפר את השירות ללקוחות בקצה? להגדיל מכירות? לספק ערוץ תקשורת נוסף ללקוחות? להיות מונחים על מסך הטלפון הנייד של הלקוחות? ככל שהמטרות והיעדים המדידים שלכם יהיו ברורים יותר, כך קל יהיה יותר לצוות הפיתוח לספק לכם מענה איכותי יותר.
מיפוי קהל היעד
בשלב זה תצטרכו להגדיר מיהם המשתמשים הפוטנציאליים שלהם האפליקציה מיועדת: מהו טווח הגילאים שלהם? מהי רמת ההשכלה שלהם? באיזו שפה הם מדברים? מהי רמת האוריינות הדיגיטלית שלהם?
שאיבת השראה מסביבת התחרות
כאשר אתם ניגשים לכתוב אפיון מפורט של האפליקציה שאתם מעוניינים לפתח, חשוב לכלול גם מקורות השראה שיסייעו לצוות הפיתוח להבין טוב יותר את הצרכים, ואת האפשרויות השונות שאתם מעוניינים להטמיע, כחלק בלתי נפרד מן הפיתוח.
הגדרת הטכנולוגיה בה תפותח האפליקציה
כאן אנחנו מתחילים להתקרב יותר אל הצד הטכני, אבל בשלב הזה תצטרכו לקבל החלטות חשובות באשר לטכנולוגיה שבה תפותח האפליקציה, היכולות הנלוות אל הטכנולוגיה הזאת, הפיתוחים העתידיים הצפויים, והתמיכה של הטכנולוגיה בשינוי ייעוד של האפליקציה, הרחבה או צמצום של השירותים שלה, הידע הקיים בשוק בטכנולוגיה הזאת, וזמינות אנשי המקצוע הרלוונטיים בשוק.
הגדרת מסע הלקוח באפליקציה
בשלב זה תצטרכו לתאר כיצד יראה מסע הלקוח באפליקציה: בין אילו מסכים שונים יעבור המשתמש? אילו אפשרויות תוצגנה לו בכל מסך? מהם האובייקטים העיקריים שימוקמו בכל מסך כזה? מה יהיו אמצעי הקלט העיקריים?
בשלב הזה נשלב את תת השלב הקרוי : אפיון UX לאפליקציה. מטרתו של תת שלב זה היא להגדיר את חווית השימוש באפליקציה, דרך העיניים של הלקוח בקצה, תוך מתן דגש מיוחד על שיפור הממשק השוטף של הגולש מול האפליקציה. היבטים של מהירות טעינה, פונקציונליות ברורה, הנגשה ועוד יהיו חלק בלתי נפרד מן השלב הזה.
תיאור פונקציונליות עיקרית
כאן תצטרכו להגדיר היטב מה, למעשה, אמורה האפליקציה לאפשר למשתמשים בה לעשות. למשל, האם האפליקציה משמשת לרישום נתונים? האם האפליקציה משמשת לתזכורות? האם האפליקציה מאפשרת למשתמשים לצרוך מידע בפורמטים שונים? האם האפליקציה מסייעת למשתמשים לסדר עולמות תוכן לא מובנים?
פיתוח האפליקציה על גבי הפלטפורמות השונות
בשלב זה צוותי הפיתוח יעמלו על פיתוח האפליקציה, וזאת בהתאם לפלטפורמה, לטכנולוגיה, וליכולות של צוותי הפיתוח.
ביצוע בדיקות
על מנת לוודא כי האפליקציה עונה לצרכים של הלקוח, חשוב לשלב בדיקות, הן מצד המפתחים, והן מצד הלקוח, וזאת כדי לוודא שהאפליקציה מבצעת את יעודה, שהיא לא מייצרת טעויות, ושהיא רצה בצורה חלקה וללא תקלות.
רישום האפליקציה בחנויות
לאחר שהסתיים שלב הפיתוח, והלקוח אישר כי האפליקציה עונה לצרכים שלו, יש לרשום את האפליקציה בחנויות האפליקציות השונות, ובפרט ב – Play Store של גוגל עבור אפליקציית האנדרואיד, וב – App Store של אפל עבור אפליקציית ה – IOS. רישום האפליקציה בחנויו יאפשר לקהל הרחב לחפש, לאתר ולהוריד אותן, על מנת להתקינן במכשיר הנייד.
בניית אפליקציה – מחיר?
אם תחפשו בגוגל את הביטוי "פיתוח אפליקציה – מחיר" תגלו כי מנעד המחירים לפיתוח של אפליקציה הוא גדול. הסיבה לכך, היא שהתקציב הדרוש לפיתוח אפליקציה תלוי בגורמים רבים: מורכבות וגודל האפליקציה, לאילו פלטפורמות יתבצע הפיתוח, פונקציונליות מיוחדת נדרשת שאינה חלק מן הסטנדרט המוצע על ידי צוותי הפיתוח ועוד. באופן כללי, ניתן יהיה לומר כי מחיר פיתוח של אפליקציה מתחיל מעשרות אלפי ש"ח, ויכול להגיע, ככל שהדרישות הופכות למורכבות יותר, גם למחירים של מאות אלפי שקלים חדשים. בהצלחה!